تحولات منطقه

در نشست گروه سلامت و همکاری‌های بین‌الملل فرهنگستان علوم پزشکی تاکید شد که با کنترل دخانیات می‌توان یک سوم سرطان‌ها را در کشور کاهش داد.

در یک نشست تخصصی اعلام شد؛ خسارت ۵۰ هزار میلیارد تومانی دخانیات در ایران
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

در این نشست محمدحسین نیکنام، رئیس گروه سلامت و همکاری‌های بین‌الملل گفت: طبق آخرین برآورد وزارت بهداشت، دخانیات سالانه موجب مرگ بیش از ۵۰ هزار نفر در کشور می‌شود و مصرف دخانیات به‌عنوان مهم‌ترین عامل خطر در بحث بیماری‌های غیرواگیر است که طی ۵ سال گذشته هم در میان مردان و هم زنان به شدت در حال افزایش است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: سالانه بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان خسارت ناشی از استعمال دخانیات به کشور وارد می‌شود.

در این نشست، محمدرضا مسجدی، عضو فرهنگستان علوم پزشکی و دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران، با اشاره به این مهم که فرهنگستان علوم پزشکی با جدیت موضوع اثرات دخانیات بر سلامت‌عمومی را پیگیری می‌کند، گفت: با کنترل دخانیات می‌توان یک سوم سرطان‌ها را در کشور کاهش داد و بر اهمیت این موضوع بر سلامت عمومی مردم تاکید شد.

وی افزود: با توجه به اینکه دخانیات یکی از عوامل مهم در ایجاد بیماری‌ها به خصوص فشارخون، سکته‌های قلبی، سکته‌های مغزی، سرطان‌ها، بیماری‌های مزمن تنفسی و دیابت را در کشور تشکیل می‌دهد، موضوع دخانیات می‌تواند به عنوان یک زمینه پیشگیری مهم از بیماری‌ها در کشور مورد توجه قرار گیرد.

مسجدی ادامه داد: سالانه در کشور بیش از ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار نفر، مبتلا به سرطان می‌شوند که ۸۰ هزار نفر از این افراد بر اثر ابتلا به این بیماری‌ها فوت می‌کنند و با کنترل دخانیات می‌توان یک سوم سرطان‌ها را در کشور کاهش داد.

عضو وابسته فرهنگستان‌علوم پزشکی گفت: پیام ما برای صدا و سیما و وزارت ارشاد و افرادی که در فضاهای مجازی فعال هستند این است که از نمایش دادن فیلم‌ها و سریال‌هایی که در آن ها استعمال دخانیات به تصویر کشیده می‌شود به طور جدی جلوگیری شود، چرا که جوانان و نوجوانان بسیار تاثیرپذیر هستند و با این عمل یک گام به جلو برای سلامتی مردم کشور برداشته خواهد شد.

همچنین در این نشست، شریف ترکمن نژاد، مشاور علمی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران گفت: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، سالانه ۸ میلیون نفر در اثر مصرف دخانیات و عوامل آن در جهان فوت می‌کنند که از این تعداد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در اثر دود دست دوم (passive smokers) دچار عوارض و مرگ و میر می‌شوند که بخش قابل توجهی از این تعداد کودکان هستند.

وی افزود: استعمال دود دست دوم در کودکان، احتمال بروز آسم را تا چندین برابر در آن ها افزایش می‌دهد و منظور از دود دست دوم یعنی دودی که افراد خودشان مصرف کننده نیستند و تنها در معرض دخانیات قرار می‌گیرند.

ترکمن نژاد به دود دست سوم نیز اشاره کرد و گفت: منظور از این دود، دودی است که بر روی سطوح خانه، مبلمان منازل و لباس‌ها می‌نشیند و می‌تواند به افراد آسیب برساند.

مشاور علمی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران اذعان داشت: همه متخصصان در سطوح مختلف به شدت توصیه به پرهیز از مصرف دخانیات در مقابل کودکان و نوجوانان می‌کنند چرا نه تنها به جسم صدمه می‌زند بلکه بازنمایی یک رفتار اجتماعی برای گروهی یادگیرنده است.

امیر خاوری، دندانپزشک و عضو گروه دندانپزشکی فرهنگستان علوم پزشکی نیز ضمن تاکید بر اینکه مکیدن و جویدن توتون باعث بیماری‌های دهان می‎‌شود و بسیار آسیب رسان است، گفت: استعمال دخانیات از جمله توتون و تنباکو باعث بروز ۲۰ نوع بیماری دهان و دندان می‌شود که متأسفانه برخی از آن ها نیز به سرطان منتهی می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.